Oliwia Szott i Paulina Misiak zdobyły I miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym organizowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi dotyczącym polskich produktów z europejskimi certyfikatami jakości ChNP, ChOG, GTS. Nasze zwyciężczynie przygotowały nadziewaną polędwiczkę w pieprzowej skorupce na kremowym sosie serowym, podawaną z musem buraczanym na glazurowanej w miodzie gruszce i puree kalafiorowym zamkniętym w chrupiącej otoczce. Potrawa  zyskała największe uznanie wśród jury, składającego się z uznanych szefów kuchni. Nasze dziewczyny z obowiązkowych produktów wykorzystały w potrawie: Ser Smażony Wielkopolski, Ser Koryciński, Andruty Kaliskie,  Olej Rydzowy oraz Miód z Sejneńszczyzny/Łoździejszczyzny. Nagrodą dla Oliwii i Pauliny są piękne dyplomy oraz 3200 zł w gotówce. Do konkursu przygotowywali ich: Maria Kujawska, Dobrochna Szydełko, Ania Śmiechowska oraz Jarosław Seweryn.
Serdecznie gratulujemy dziewczynom i życzymy dalszych sukcesów w kulinarnej sztuce.