Ubiegły tydzień w naszej szkole był bardzo intensywny. Rozpoczęła go trzydniowa konferencja dla nauczycieli żywieniowców. Bardziej trafnie można nazwać to spotkanie warsztatami, ponieważ większa część programu zakładała czynny udział uczestników w zajęciach. Nauczyciele przyrządzali wielkopolskie specjały, degustowali zielone koktajle, smakowite pasty. Były warsztaty rękodzieła, wyjazdy do ciekawych miejsc – lokalnego browaru, Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, dworku myśliwskiego, siedziby wiodącego producenta odzieży ochronnej dla branży gastronomicznej. Nie zabrakło typowo merytorycznych wykładów np. nt. kreatywności w pracy nauczyciela, czy ewolucji kuchni regionalnej. Uczestnicy mogli spróbować czerniny – popisowego dania naszego Dyrektora i wysłuchać koncertu Beaty Spychalskiej – absolwentki, która skutecznie stara się spełniać swoje wokalne marzenia.  Przyjęliśmy gości jak najlepiej potrafiliśmy. Mamy nadzieję, że wszyscy czuli się u nas dobrze i będą mile wspominać pobyt w naszej Szkole.