W dniach 28-29 marca pięcioro uczniów z ZS CKR w Brzostowie uczestniczyło w warsztatach kulinarnych, które były dla nich nagrodą za wygraną w organizowanym przez okres kilku ubiegłych miesięcy szkolnym konkursie  ‘’Master Chef’’. Natalia Gaweł była bezkonkurencyjna. Kolejne miejsca przypadły Tomkowi Szymańskiemu, Kasi Osowskiej, Hani Semrau i Kasi Kopeć (ta z zawodem kucharza nie ma nic wspólnego). 🙂

Zajęcia odbywały się w Studiu Kulinarnym GALES Leszka Gryki w Poznaniu. Nauczyliśmy się wiele. Od swojskiego ‘’patroszenia kurczaka’’ po przygotowanie wykwintnych przystawek i zakąsek. Pokazano nam jak z prostych składników, z których na co dzień tworzymy monotonne potrawy przygotować można oryginalne i ciekawe dania. Odjeżdżając umówiliśmy się z Panem Leszkiem, że wiedzę, którą nam przekazał na pewno wykorzystamy w praktyce, a do studia wrócimy przy najbliższej okazji.

Po odbytych warsztatach stwierdzam po raz kolejny, że ‘’w kuchni nic się nie marnuję, no chyba, że czas’’

Kasia Osowska